Verzorging

Als je je nagels (en ook handen) in een goede conditie wilt houden, beschouw ze de niet als praktisch krabmiddel maar maak iedere dag een paar minuutjes voor je handen en nagels vrij. Het resultaat van je werk zal er zijn!

Als eerste kun je het beste dagelijks wat olie op de nagels en handen aanbrengen. Masseer het goed in de nagelriemen en op de huid onder de nagel.

Het vuil dat onder je nagel zit kun je beter niet met een scherp voorwerp weghalen maar door met een borsteltje onder de nagel heen en weer te halen. Van scherpe voorwerpen kun je de huid onder de nagel beschadigen. Bovendien druk je aanhechting tussen de nagel en de huid steeds stuk. Deze zal dan opnieuw aangroeien waardoor er overtollig weefsel onder je nagel ontstaat. Het kan ook zijn dat je de aanhechting steeds verder naar benede duwt waardoor de nagel steeds losser aan de vinger komt te zitten. Dit bevordert breken en scheuren.


Daarnaast kun je beter je nagels vijlen en niet knippen. Door te vijlen kunnen de nagels niet bastser. Ook kun je de lengte van de nagels veel preciezer bepalen en krijg je een beter resultaat naar wens.


Als laatste kun je nagellak op de nagel aanbrengen. Dit zorgt voor wat extra stevigheid van de nagel. Je brengt als het waren een extra laagje nagel aan waardoor de nagel minder snel kan ombuigen en dus scheuren of breken.