Tips & Tricks!

TIPS

Verkleuring van de nagel
Verkleuring door nagellak of nicotineaanslag? Polijst je nagels met een zachte vijl of leg je handen vijf minuten in een vingerbadje van warm water met een eetlepel citroensap.

Scheurtjes in de nagel
Heb je nagels die om de haverklap scheuren? Geef ze een oliebadje in lauwwarm water met een klein scheutje nagelolie. Laat je nagels vijf minuten weken voor een goed resultaat.

Nicotine nagels
Citroensap is goed voor je nagels! Neem eens een nagelbadje met citroensap. Zelfs de hardnekkigste nicotinevlekken krijg je ermee weg. Door dagelijks drie glazen water met citroensap te drinken, worden je nagels sterker.

Breken van de nagel
Breken je nagels altijd af? Stop dan een beetje knoflookpoeder en een paar druppels citroen bij je nagellak. Lak je nagels dan volgens dit schema: dag 1 lakken, dag 2 een laagje eroverheen, dag 3 alles eraf halen en dag 4 weer lakken etc. Hou dit een paar weken vol en je krijgt prachtige sterke nagels.

 

TRICKS

Stickers
Doe is gek en sticker je nagels! Je hebt tegenwoordig vele printjes die je gewoon zelf kunt aanbrengen op je nagels. Je hebt er wel wat geduld en precisie voor nodig om geen bobbeltjes te krijgen.

Druppelen
Leuk nail art idee: laat op je gelakte, droge nagel een druppel nagellak in een andere kleur vallen. Ga er kriskras doorheen met een cocktailprikker. Niet te hard drukken, anders beschadig je de basislaag.

Stipjes en streepjes
Als je een paar mooie streepjes of kleine stipjes op je nagels wilt, gebruik dan een klein make-upkwastje. Doop het kwastje in de nagellak en je nagels krijgen een nette nail art-look.

Turn it!
Ook in deze winter zijn mystieke nagels. Neem bijvoorbeeld wat zwarte, gouden en/of zilvere nagellak. Druppel van alle drie de kleuren een druppel op je nagel en draai een aantal maal met een cocktailprikker een rondje. Je krijg nu een soort spiraal effect.

Vrolijk!
Voor de zomer kun je ook je nagels een gezond tintje geven. Maak van je nagels roze aardbeien of groene meloenen. Let wel; je hebt hiervoor een behoorlijk kleuren assortiment nodig.

Wat extra inspiratie en uitleg verwijzen wij je naar de onsterstaande filmpjes:

Uitleg Nail Art

Nail Art Ideas