Lakken maar!

Nagels lakken is bepaald nog niet iets makkelijks. Het is een heel precies werkje. En vaak als het er dan eenmaal opzit verschijnen na een paar minuten al de eerste bobbeltjes, plekjes en blutsen. Als je lang van je nagellak plezier wilt hebben zullen je er een beetje meer energie in moeten stoppen. Als volgt een kleine handleiding.

Basecoat

Wannneer je je nagels wilt gaan lakken, breng je eerst een basecoat aan, een basecoat is een transparante nagellak die zorgt voor bescherming van de kleurlak. Wanneer je namelijk gekleurde nagellak gebruikt, met name rood of hele felle kleuren, kunnen de kleurpigmenten in de nagels trekken waardoor de nagels kunnen gaan verkleuren en geel kunnen worden. De basecoat geeft net dat laagje extra bescherming. Als de basecoat goed gedroogd is kun je het beste even je handen wassen zodat de volgende laag goed houdt.

Kleur

Vervolgens breng je de kleur aan, altijd in 't midden beginnen met lakken en van de nagelriem af, dan lijken de nagels namelijk optisch langer. Wanneer je een kleur nog te doorzichtig vindt breng je nog een extra laagje aan. Belangrijk is dat je elk laagje goed laat drogen.

Topcoat

Als laatste stap breng je een topcoat aan, een topcoat is een doorzichtige glanzende nagellak die ervoor zorgt voor de bescherming van de kleur en geeft bovendien een mooie glans aan de nagels. Ook zorgt de topcoat ervoor dat de kleurlak beter blijf zitten. Een topcoat kan je natuurlijk ook alleen gebruiken als je verzorgde nagels wilt met een mooie glans zonder dat er veel kleur opzit.

Hieronder kun je een filmpje vinden waarin wordt voorgedaan hoe je het beste je nagel kunt lakken.

Nagels lakken.