Gelnagel

 

Acrylnagel

 

Kunstnagels


Steeds meer vrouwen dragen kunstnagels. Dit omdat veel vrouwen problemen hebben met hun natuurlijke nagels. Ze scheuren, splijten zijn slap of groeien langzaam. Door kunstnagels aan te brengen vermijd je deze problemen. Ook heeft het een goed effect op nagelbijters omdat het praktisch onmogelijk is om een kunstnagel af te bijten.

Door deze grote vraag naar kunstnagels zijn er verschillende manieren ontwikkeld om de nagels aan te brengen maar er is keuze in materiaal van de kunstnagel. Voorkort werd de nepnagel als iets ordinairs gezien maar door de hieronder beschreven technieken kunnen de nagels ook dusdanig gemaakt wordt dat de kunstnagels er zeer natuurlijk uitzien.

De tegenwoordig gebruikte nageltechnieken vallen uiteen in twee verschillende soorten nagelaanbrengsystemen die op de natuurlijke nagel worden aangebracht;

Acrylnagels
Acrylnagels worden gemaakt d.m.v het mengen van een vloeistof met een poeder. Door het samenvoegen van de stoffen ontstaat een chemische reactie waardoor er een klein bolletje kneedbare stof ontstaat. Deze stof wordt met een penseel aangebracht op de natuurlijke nagel en gevormd tot de gewenste nagel. In enkele seconde droogt de stof door de lucht. Hierna kunnen de nagel afgewerkt worden door middel van vijlen, lakken of frenchlak.
De nagels blijven 4 tot 5 weken zitten. Afhankelijk van de groei van uw eigen nagels. Bij de nabehandeling blijft slechts 5% van uw oude kunstnagel zitten. De rest wordt afgevijld. Hierna wordt er een nieuw laagje acryl aangebracht.

Gelnagels
Gelnagels zijn gemaakt van een stroperige substantie. Deze wordt aangebracht met een penseel op de nagels. Deze soort aanbreng bestaat uit 3 laagjes waaruit de nagel wordt opgebouwd. Tussen de laagjes door droogt men de substantie door uw handen onder een UV lamp te leggen.
De gelnagels zijn soepeler dan de acrylnagels. Hierdoor zijn ze minder stootgevoelig maar zijn ze wel scheurgevoeliger.
Ook gelnagels blijven 4 tot 5 weken zitten. Afhangelijk van de groei van de nagels. Voor een nabehandeling wordt 95% van de oude gelnagel weggehaald en later weer opnieuw opgevuld.